School of Environmental Studies/TJAD Building

0

School of Environmental Studies/TJAD building

Buildings with layers of retreat platforms.  Image © Yuan MaAn open roaming route.  Image © Yuan Ma© Yuan MaInterior of the entrance hall on the east side.  Image © Yuan Ma+ 30


  • Region Area of ​​this architecture project Region :
    28170 m²

  • Year Year of realization of this architectural project

    Year:


    2019


  • Photographs
The architectural form of the mountain.  Image © Yuan Ma
The architectural form of the mountain. Image © Yuan Ma

Project overview. The school of environment building is located in the western part of the future city campus of China University of Geosciences (Wuhan), with a total area of ​​14,460 ㎡ and a gross built area of ​​28,170 ㎡ . The building houses laboratories, classrooms, offices and lecture halls for environmental science education and research. The design seeks to bridge landscape and architecture through a series of exterior gardens and courtyards to promote communication and innovation.

Facade opening onto a full view of the lake to the east.  Image © Yuan Ma
Facade opening onto a full view of the lake to the east. Image © Yuan Ma

Strategy
1. Open up to the landscape. The whole building is laid out in a U, opening up to bring a full view of the lake to the east. The southern part of the building is converted into offices and classrooms with a panoramic view of the greenery on the southern side. In order to avoid the underground sewage treatment plant at the northwest corner, the northern part of the building recedes one by one and creates a series of hanging gardens towards the lake.

Distant view.  Image © Yuan Ma
Distant view. Image © Yuan Ma
Layered outdoor landscaped area.  Image © Yuan Ma
Layered outdoor landscaped area. Image © Yuan Ma

2. Anchoring on the site. As the site is high in the west and low in the east, with a drop of 4 metres, we have created two entrance halls on either side to make it open and accessible. In order to avoid the buried sewage treatment plant in the northeast corner, the form of the building on the north side moves step by step in a broken line and echoes the difference in elevation of the land through layers of platforms. forms of retreat, forming a rhythm and a hill. building facade image based.

An open roaming route.  Image © Yuan Ma
An open roaming route. Image © Yuan Ma
© Yuan Ma
© Yuan Ma

3. 3D lessons. The design focused on creating a three-dimensional garden facing the lake: Two courtyards at different levels are interconnected on the ground floor. On the east side, a landscaped ramp connects the outdoor plaza to the rooftop garden, creating an open roaming pathway. All hallway roofs are well designed with plants. The 3d garden makes the building a beautiful place to communicate between people and nature.

Roof garden.  Image © Yuan Ma
Roof garden. Image © Yuan Ma
Open staircase gallery.  Image © Yuan Ma
Open staircase gallery. Image © Yuan Ma

4. High mountains and running river. The shape of the building resembles a mountain with green plants, while the interior design is soft and bright like rivers. We use smooth metal plate and plasterboard as the main decorative materials, combined with gradual lighting, forming the artistic effect of flow and rushing river.

Buildings with layers of retreat platforms.  Image © Yuan Ma
Buildings with layers of retreat platforms. Image © Yuan Ma
Main entrance to the west.  Image © Yuan Ma
Main entrance to the west. Image © Yuan Ma

Share.

Comments are closed.